Rakan...

Isnin, 21 November 2011

Peringatan: Kiamat Sudah Dekat!!!


        Wahai Muslimin dan Muslimat. BERINGATLAH!!! Hari kiamat semakin hampir. Tanda-tanda kiamat sudah banyak berlaku, baik tanda-tanda kecil, mahupun yang besar. Tetapi masih ramai di kalangan kita umat Islam masih tidak sedar. Ini tidak lain kerana kita sudah meninggalkan Al-Quran dan Sunnah Nabi Muhammad SAW. Yang dilihat hanyalah rukun Islam yang lima dan rukun Iman yang enam, tidak lebih daripada itu. Wahai Muslimin Muslimat !! Sudahkah kalian membaca akhbar pada hari ini? Sudahkah kalian melihat berita perdana semalam & hari ini (baik apa jua salurannya)? Tidak takutkah kalian dengan apa yang sedang berlaku? Sepatutnya kita sebagai Muslim tidak harus terkejut dengan apa yang berlaku kerana Rasulullah SAW telah pun memberitahu kepada kita secara terperinci tentang perkara yang akan berlaku pada akhir zaman sebelum hari kiamat. Cuma kita yang tidak mahu membaca hadis-hadisnya. MUKA TAK MALU!!! Dabik dada saja mengaku sebagai Muslim, tapi HAMPEH. Bacalah hadis-hadis Nabi yang telah disampaikan lebih 1400 tahun ini dan buatlah persiapan untuknya. JANGAN TUNGGU LAGI. AJAL DATANG SEKELIP MATA.
Sabda Rasulullah SAW: "Sesungguhnya ada sebahagian daripada umatku yang akan meminum arak dan mereka menamakannya dengan nama yang lain (bukan arak). (Mereka meminumnya) sambil dialunkan dengan bunyi muzik dan suara artis-artis. Allah SWT akan menenggelamkan mereka ke dalam bumi (dengan gempa bumi) dan akan menjadikan mereka seperti kera dan babi (setelah mati)". (Hadis Riwayat Ibnu Majjah)
Daripada Anas bin Malik r.a.,Rasulullah SAW bersabda: "Sesungguhnya di antara tanda-tanda telah hampirnya hari Qiamat itu, berlaku banyak kematian manusia secara mendadak" (Hadis riwayat Thabrani)
Daripada Abu Hurairah r.a.,Rasulullah SAW bersabda: "Tidak akan datang hari qiamat sehinggalah berlakunya banyak gempa bumi" (Hadis Riwayat Bukhari).
Rasulullah SAW bersabda: "Sebelum berlakunya hari qiamat, akan terdapatnya kematian yang amat menakutkan dan kemudian dari itu berlakulah tahun-tahun gempa bumi" (Hadis riwayat Ahmad)

          Daripada Ali bin Abi Thalib r.a., Rasulullah SAW bersabda: "Apabila umatku telah membuat 15 perkara, maka BALA pasti akan turun kepada mereka, iaitu:

1.. Apabila harta negara hanya beredar di kalangan orang tertentu sahaja.

2.. Apabila amanah dijadikan suatu sumber keuntungan.

3.. Zakat dijadikan hutang.

4.. Suami menurut kehendak isteri (dalam perkara bertentangan syariat).

5.. Anak derhaka terhadap ibunya .

6.. Akan tetapi (anak tadi) sangat baik terhadap kawan-kawannya.

7.. Ia (anak) suka menjauhkan diri daripada ayahnya.

8.. Suara sudah ditinggikan di dalam masjid.

9.. Yang menjadi ketua sesuatu kaum adalah orang yang paling hina di antara mereka.

10.. Seseorang dimuliakan kerana ditakuti kejahatannya.

11.. Arak sudah diminum secara berleluasa.

12.. Kain sutera banyak dipakai (oleh kaum lelaki).

13.. Para artis-artis disanjung-sanjung.

14.. Muzik banyak dimainkan/didendangkan.

15.. Generasi akhir umat ini akan melaknat generasi pertama (para sahabat terdahulu).
         Maka, pada ketika itu hendaklah mereka menanti angin merah atau GEMPA BUMI ataupun mereka akan digubah menjadi makhluk lain" (Hadis Riwayat At-Tirmidzi) Wahai Muslimin Muslimat.. APA LAGI YANG ANDA TUNGGU?!!! BERINGATLAH!!! KEMBALILAH KEPADA ISLAM…JANGAN LAGI NAK BERDOLAK-DALIH!
Janganlah kalian SOMBONG & EGO terhadap ALLAH!! Sedarlah diri kalian!!! Adakah kalian ingin menunggu maut datang di hadapan anda baru nak bertaubat? Sampai bilakah anda nak TUNGGU & TUNGGU, NANTI & NANTI, TANGGUH & TANGGUH untuk berubah dan membuat persediaan diri?
Adakah anda tahu bila anda akan MATI? Adakah anda boleh jamin yang anda akan hidup sehingga ke akhir hari ini? Kalian yang tidak solat, TUNAIKANLAH SOLAT.
 Kalian yang tidak menutup aurat atau menutup sebahagian tetapi membuka sebahagian yang lain atau yang memakai baju nampak pusat, seluar dalam, baju dalam (laknat Allah dan Rasul-Nya ke atas mereka), BERTAUBATLAH!! TUTUPLAH AURATMU DENGAN SEMPURNA!! HENTIKANLAH SEGALA BENTUK MAKSIAT!!

Hentikanlah mendengar muzik-muzik yang melalaikan!! Tunaikanlah zakat dan haji bagi yang berkemampuan. Tunaikanlah kewajipan kalian sebagai
MUSLIM & PENDAKWAH. Apa yang kalian dah buat?
Di manakah AKHLAK & ADAB ANDA SEBAGAI MUSLIM? Mengaku saja diri kalian sebagai Muslim..memang muka tak malu!!
           Bagi para PEMERINTAH MUSLIM!! DI MANAKAH KEWAJIBAN ANDA UNTUK MENDAULATKAN UNDANG-UNDANG ISLAM & KHILAFAH ISLAM? Sampai bila anda nak TUNGGU?? DI MANAKAH AMAR MAKRUF & NAHI MUNGKAR? Sampai hati kalian biarkan RAKYAT TERUS-MENERUS BERGELUMANG DENGAN DOSA & MAKSIAT!!! Sampai hati kalian biarkan RAKYAT MENJADI AHLI NERAKA!!! Apa yang kalian dah buat??!!Bagi para Muslimin. DI MANAKAH SOLAT BERJEMAAH ANDA DI MASJID-MASJID, SURAU-SURAU & RUMAH-RUMAH.. Adakah kalian masih terus nak jadi MUSLIM yang TAK GUNA & MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI? Bagi para suami, para bapa, para isteri, para ibu..DIDIKLAH ANAK-ANAK KALIAN!! Kalian diberi amanah untuk menjaga dan mendidik, BUKAN SEKADAR MEMBUAT & MENTERNAK anak-anak!! Jadikanlah mereka sebagai anak yang SOLEH & SOLEHAH. Pada masa yang sama, KALIAN JUGA WAJIB MENUNJUKKAN CONTOH pada mereka sebagai MUSLIM, bukan sekadar menghantar mereka ke sekolah agama. Amalkanlah ISLAM 100%, bermula dari rumah. TOLONG, TOLONG & TOLONG SEBARKAN...
 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan